Superduon slog till igen – med matchens enda femetta

Har något par tagit fler femettor tillsammans under säsongen än vad Jacob Thorssell och Rasmus Jensen i Dackarna har gjort? Förmodligen inte. "Vi har ett bra samarbete", säger Thorssell efter 47–43-segern i den första SM-semifinalen hemma mot Västervik.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen körde bra för Dackarna i semifinalen mot Västervik.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen körde bra för Dackarna i semifinalen mot Västervik.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-09-28 23:48

Det var inte bara publiken på Skrotfrag Arena som gick och väntade, väntade och väntade på att semifinalmötet mellan Dackarna och Västervik skulle starta. Även förarna kände en stor påfrestning. Dackarnas lagkapten Jacob Thorssell var en av dem.

– Det var en lång dag... Man går och är halvnervös hela dagen och sen får man gå här och dra. Det är otroligt segt och jobbigt, säger Thorssell, som fick vänta två och en halv timme på att få köra speedway. 

Matchen sköts upp på grund av regn och kom igång först klockan 21:30. 

– Man får koppla på, koppla av och sen koppla på igen. Det är svårt, men man har väl lärt sig någonting genom åren, säger Thorssell med ett skratt. 

Och det är lätt att förstå varför han är glad. När matchen väl kom igång var det Dackarna som satt i förarsätet, åtminstone efter det fjärde heatet. För i heat fyra klev nämligen Jacob Thorssell och Rasmus Jensen in och knep en oerhört viktig femetta för Dackarna. Det är något som den svenskdanska duon har gjort tidigare under den här säsongen...många gånger. På tisdagkvällen var man faktiskt de enda förarna som lyckades ta en femetta – och det i konkurrens med en viss Artem Laguta i Västervik.

– Jag tror att jag och Jacob har tagit flest femettor tillsammans i serien, säger Rasmus Jensen. 

– Vi borde i alla fall vara i toppen i serien. Vi har ett bra samarbete, fyller Jacob Thorssell på med. 

Matchen gick i ett rasande tempo när den väl kom igång. Efter tuff körning var det ändå hemmalaget Dackarna som lyckades knipa segern. Slutresultatet skrevs till 47–43 och Dackarna har en liten, liten fördel inför returen på onsdag. 

Hade ni tagit seger med fyra poäng på förhand?

– Det kunde lika gärna ha slutat 45–45, även om man vill ha större poängskillnad. Så ja, säger Jensen och får medhåll av Thorssell:

– Ja, det hade man nog gjort. Jag vet inte om resultatet hade blivit så annorlunda med normala förutsättningar. Det tror jag faktiskt inte, så det är gött att ha några poängs ledning.

Anmärkningsvärt var att förarna hade enorma svårigheter med att köra om på banan i Målilla. 

– Det var körbart. Jag tror däremot inte att det var en enda omkörning ikväll. Starten och förstasvängen blev så otroligt viktiga, menar Dackarnas kapten.

Och nu väntar alltså en rysare i returen i Västervik imorgon (onsdag). Det är en bana som både Thorssell och Jensen trivs bra på.

– Jag trivs jättebra där. Det kommer bli jämnt, så de som har turen och marginalerna med sig kommer att vinna, avslutar Jensen.

Kan han och Thorssell fortsätta med sina femettor så kan det bära långt för Dackarna...

DACKARNA–VÄSTERVIK 47–43

Förarpoäng Dackarna: Jason Doyle: 13 poäng, Tai Woffinden: 10, Rasmus Jensen: 10, Jacob Thorssell: 8, Maciej Janowski: 4, Ricky Kling 2.

Förarpoäng Västervik: Artem Laguta: 13, Vadim Tarasenko: 9, Pawel Przedpelski: 9, Fredrik Lindgren: 7, Bartosz Smektala: 4, Noel Wahlqvist: 1, Anton Karlsson: 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!