Tredje gÄngen gillt för Kling: "Stor lÀttnad"

I sin tredje match efter comebacken fick Ricky Kling till slut visa att han kan Àn genom att vinna ett heat före Jason Doyle. "Det var en stor lÀttnad att se mÄlflaggan", sa han.

Ricky Kling tog starten i det tredje heatet och vann det före Jason Doyle.

Ricky Kling tog starten i det tredje heatet och vann det före Jason Doyle.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-31 21:06

Ricky Kling gjorde comeback för ett par veckor sedan och har blivit ifrÄgasatt av bÄde sig sjÀlv och andra efter ha varit lÄngt efter i sina tvÄ första matcher.

Mot Vetlanda hemma pÄ tisdagen fick han till slut visa vad han gÄr för. I sitt första heat för kvÀllen tog han starten och vann ganska lÀtt följd av Jason Doyle och med Peter Ljung och Robin Aspegren i det slagna fÀltet.

– Det har kĂ€nts bra pĂ„ trĂ€ning, men misslyckandet i den första matchen mot Rospiggarna pĂ„ en regntung bana satte sig i huvudet sĂ„ jag vĂ„gade inte gĂ„ för fullt mot Piraterna borta senast heller. Nu tĂ€nkte jag att det fĂ„r bĂ€ra eller brista och dĂ„ fungerade det Ă€ntligen, sĂ€ger Kling som höll fullt fokus framĂ„t under heatet.

– Jag tĂ€nkte bara att jag ska inte kolla bakĂ„t, men pĂ„ sista varvet kom Doyle upp nĂ€ra mig och dĂ„ kĂ€ndes det bra. NĂ€r mĂ„lflaggan till slut dök upp var det inte glĂ€dje utan mer bara en stor lĂ€ttnad över att det gick vĂ€gen och att jag fick visa att jag kan Ă€n, sa han.

Kling körde totalt tvÄ heat till under kvÀllen och inkasserade tvÄ nollor till. De tre poÀngen gjorde heller inte sÄ stor skillnad i matchen mot Vetlanda som Dackarna vann med 32 poÀngs marginal. Men de gjorde stor skillnad för Kling.

– Åkningen kĂ€ndes mycket bĂ€ttre under kvĂ€llen Ă€ven om det blev tvĂ„ nollor sen. Det stĂ€rker sjĂ€lvförtroendet, sa Ricky Kling.

Ricky Kling fick fira en "femetta" i sin tredje match efter comebacken.
Ricky Kling fick fira en "femetta" i sin tredje match efter comebacken.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!