Frida Karlsson hemma: "Nu kan jag vÀnda blad"

Hon stoppades frĂ„n tremilen pĂ„ OS. Men redan i helgen kan Frida Karlsson tĂ€vla igen. –Jag ska göra lite tester, Ă€r jag pĂ„ banan kommer jag att köra, sĂ€ger 22-Ă„ringen.

SkidÄkaren Frida Karlsson under en presstrÀff med OS-medaljörer vid en försenad hemkomst till Arlanda och Sverige.

SkidÄkaren Frida Karlsson under en presstrÀff med OS-medaljörer vid en försenad hemkomst till Arlanda och Sverige.

Foto: Anders Wiklund/TT

Skidor2022-02-21 19:48

Efter ett snöovÀder landade till slut flygplanet med de svenska lÀngdskidÄkarna pÄ Arlanda nÄgon timme innan midnatt.

En av de sista att komma in genom ankomsthallens portar var Frida Karlsson – som möttes av en varm kram frĂ„n mamma Mia Karlsson.

En efterlÀngtad kram.

– Det Ă€r sĂ„ skönt att vara hemma, sĂ€ger Frida Karlsson.

– Nu Ă€r man lite sliten efter 30 timmars resa, men i morgon Ă€r jag nog pĂ„ benen igen. Nu kĂ€nner jag vĂ€l bara för att ladda om, blicka framĂ„t och vĂ€nda blad.

"Jag Àr himla sugen"

Karlssons OS blev inte som planerat. LÀngdstjÀrnan reste till Peking med stora medaljförhoppningar, men fick lÀmna utan en individuell pallplats.

Dessutom stoppades 22-Äringen frÄn den avslutande tremilen.

– Vi vill inte riskera att det blir nĂ„got lĂ„ngvarigt nĂ€r vi kommer hem, det Ă€r Ă€ndĂ„ tĂ€vlingar i vĂ€rldscupen kvar, sade landslagschef Anders Byström i helgen.

TT: Var det rÀtt beslut att inte lÄta dig Äka tremilen?

– Nja, jag kommer nog alltid att ha nĂ„got inom mig som sĂ€ger att det var fel beslut, men jag kĂ€nner Ă€ndĂ„ att det Ă€r över nu – nu kan jag bara vĂ€nda blad och jag Ă€r himla sugen pĂ„ att köra de sista vĂ€rldscuptĂ€vlingarna.

"Ska checka lÀget"

Redan till helgen vĂ€ntar nĂ€sta vĂ€rldscuptĂ€vling i finlĂ€ndska Lahtis och tidigare pĂ„ mĂ„ndagen rapporterade SVT Sport att Karlsson Ă€r uttagen – men att det Ă€nnu inte Ă€r bestĂ€mt om hon ska Ă„ka eller inte.

TT: Kommer du att Ă„ka i Lahtis?

– Jag ska göra lite tester och se sĂ„ att jag Ă€r pĂ„ banan och Ă€r jag det kommer jag att köra.

TT: Har du och lÀkarteamet hunnit prata nÄgot mer?

– Jag ska göra nĂ„gra tester och checka sĂ„ att lĂ€get Ă€r ok, men vi har vĂ€l en del olika faktorer som vi tror spelar in och det Ă€r liksom inte bara en sak som det gĂ„r att peka pĂ„ just nu.

Karlsson avslutar:

– Allt (pĂ„ OS) fungerade egentligen som jag ville fram till första tĂ€vlingen och dĂ€r blev det en rejĂ€l urladdning. Jag har aldrig varit med om nĂ„got liknande, kroppen hann inte Ă„terhĂ€mta sig och det var tajt mellan tĂ€vlingsdagarna dĂ€r i början.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!