Lundh om mÄltorkan mot VÀsby: "SvÄrt att veta varför"

NĂ€r skulle proppen lossna? Tungt nog för VH, aldrig. Trots massor av bra chanser förblev Vimmerby mĂ„llöst hemma mot VĂ€sby. "Vi skapar tillrĂ€ckligt för att vinna", sa trĂ€naren Staffan Lundh efter 0–2.

Vimmerby Hockey blev nollade hemma mot VÀsby och föll tungt.

Vimmerby Hockey blev nollade hemma mot VÀsby och föll tungt.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-12-28 22:22

VĂ€sby öppnade starkt. KĂ€nslan dĂ€r och dĂ„ var att Vimmerby skulle fĂ„ sina fiskar varma i Ă„terstarten. Kort senare var kĂ€nslan den ombytta. Ett naivt spelande VĂ€sby öppnade upp sig bakĂ„t mot ett skridskostarkt Vimmerby. Resultat? VH skapade massor av bra mĂ„lchanser. 

– Jag tycker att vi fĂ„r skjuta i bra lĂ€gen, bĂ€ttre Ă€n i mĂ„nga av de tidigare matcherna i Allettan. Men just nu har vi svĂ„rt att fĂ„ dit puckarna. Och det Ă€r svĂ„rt att veta varför. Vi fĂ„r sĂ€tta oss ner och analysera och se om vi hittar vad det kan bero pĂ„, sĂ€ger Staffan Lundh. 

Av det resonemanget förstĂ„r ni ocksĂ„ att Vimmerby inte lyckades överlista den storspelande VĂ€sbymĂ„lvakten August Hedlund en enda gĂ„ng. Vare sig i första perioden eller i de tvĂ„ resterande. 

– "Agge" var riktigt bra. Det krĂ€vs en bra mĂ„lvakt för att vinna sĂ„na hĂ€r typer av matcher, sĂ€ger VĂ€sbys trĂ€nare Jussi Salo och ger beröm till Hedlund. 

Vimmerby började piggt Ă€ven i mittperioden – och ett ledningsmĂ„l lĂ„g minst sagt i luften. 

– Vi "kastade" bort puckarna i början av andra och hittade inte alls rĂ€tt. VĂ€ndningen tycker jag kommer nĂ€r vi klarar oss bra i ett boxplay, menar Jussi Salo och lyfter fram just lagets spel i specialteams. 

Staffan Lundh anser att Vimmerby gjorde en bra match första halvan, för att sedan tappa i kvalitet och styrka. 

I slutsekunderna av mittperioden Ă„kte VH pĂ„ ett blytungt baklĂ€ngesmĂ„l. 

– Det Ă€r lite olyckligt att vi drar pĂ„ oss en utvisning nĂ€r vi har pucken. TyvĂ€rr kunde VĂ€sby utnyttja överlĂ€get och det Ă€r klart att det var jobbigt att fĂ„ ett mĂ„l mot oss fem sekunder före periodvilan. 

VĂ€sby fick sedan utdelning igen i början av tredje, dĂ„ man kom i ett tvĂ„-mot-ett-lĂ€ge. Henrik Rommel avslutade sĂ€kert. Ett till synes passivt och energilöst Vimmerby kunde sedan aldrig hota ett stabilt spelande VĂ€sby. 

SÄ hÀr var Salos intryck av VH:

– Det var ett aggressivt lag att möta. Vi hade scoutat dem vĂ€l och de hade svĂ„rt att Ă€ndra pĂ„ nĂ„gonting I tredje perioden.

Nu möts lagen i VĂ€sby pĂ„ torsdag. 

I Vimmerby stack förstakedjan med Anton Carlsson, Philip ElgestĂ„l och Tatu Kokkola ut, trots att de inte lyckades göra mĂ„l. 

Jussi Salo i VÀsbys bÄs vann trÀnarkampen mot VH:s Staffan Lundh.
Jussi Salo i VÀsbys bÄs vann trÀnarkampen mot VH:s Staffan Lundh.
Vimmerby–VĂ€sby 0–2

Andra perioden: 0–1 (39.55) Lucas Feuk (Adam Falk, Rasmus Sörgardt), spel 5/4.

Tredje perioden: 0–2 (44.32) Henrik Rommel (Victor Andersson, Carl Wassenius). 

Skott: 35-40.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!