BortatrÀnaren: "Kan bli schack, kan bli rock'n'roll"

Han har varit i de flesta ishallarna runt om i Sverige – men aldrig i Vimmerbys. Nu fĂ„r Mariestads coach Andreas Appelgren besöka "Tigerkulan" för första gĂ„ngen nĂ„gonsin. "Det ska bli jĂ€ttekul att komma dit", sĂ€ger den SHL-meriterade trĂ€naren.

Mariestads trÀnare Andreas Appelgren ser fram emot sitt första besök i Vimmerbys ishall.

Mariestads trÀnare Andreas Appelgren ser fram emot sitt första besök i Vimmerbys ishall.

Foto: Simon HastegÄrd/BildbyrÄn

Ishockey2021-01-14 19:00

Vimmerby Hockey och Mariestad BoIS har poÀngmÀssigt fÄtt liknande inledningar pÄ Allettan-Àventyret. VH vann sin premiÀr men förlorade sin andra match och stÄr pÄ tre poÀng. Mariestad förlorade mot Nybro efter straffar i premiÀren och fick sedan med sig tre poÀng senast mot Mörrum, vilket ger vÀstgötarna fyra poÀng.

PÄ fredag kvÀll drabbar lagen samman. För Mariestads trÀnare Andreas Appelgren blir det hÀr hans första besök i ishallen i Vimmerby. Han har en lÄng trÀnarkarriÀr bakom sig, dÀr han bland annat ansvarat för Leksands IF i bÄde Allsvenskan och SHL.

– Jag har hört mycket gott om Vimmerby och hur laget spelar, sĂ„ det ska bli jĂ€ttekul att komma dit, sĂ€ger Appelgren, som basar över ett ungt lag:

– Vi tappade en del kulturbĂ€rare inför sĂ€songen. De hade gjort över 2500 matcher i klubben tillsammans, sĂ„ det har inte varit helt lĂ€tt att ersĂ€tta dem. Men vi har ett ungt lag nu och bygger nytt. Det Ă€r elva-tolv spelare i truppen som Ă€r födda 2000.

Trots det har BoIS i mĂ„ngt och mycket verkligen imponerat hittills. Man kom tvĂ„a i den vĂ€stra grundserien, fyra poĂ€ng bakom Dalen, och matchade Nybro hela vĂ€gen in i premiĂ€ren av den södra Allettan. Segern mot Mörrum (4–2) i onsdags har gett laget luft under vingarna. Vimmerby kommer i sin tur frĂ„n en mycket tung 2–1-förlust borta mot Huddinge.

– De (VH) Ă€r ett frejdigt lag och spelar en positiv hockey i hög fart. Vi brukar trivas mot sĂ„dana lag och gör ofta bra matcher. Nu fĂ„r vi se hur fredagens match utvecklar sig. Det kĂ€nns som att det kan bli lite som schack, att vi tar ut varandra, eller sĂ„ Ă€r det rock'n'roll och full fart frĂ„n start, menar Appelgren.

Har du upplevt nÄgon skillnad pÄ lagen frÄn den södra serien jÀmfört med lagen ni mötte i den vÀstra?

– Jag tycker att bĂ„de Nybro och Mörrum varit större och rejĂ€lare Ă€n mĂ„nga lag i den vĂ€stra. De klarar av att spela med bra fart och Ă€r jobbigare att möta.

Ett annat lag frĂ„n vĂ€st som verkligen överraskat i Allettan Ă€r HC Dalen. Laget frĂ„n Norrahammar har tvĂ„ raka segrar (6–1 mot Visby/Roma och 5–2 mot Troja) i den tuffa serien.

Ni mötte ju Dalen i grundserien... Hur bra Àr de?

– De har byggt ett lag nu under en tid och spetsat det med SHL-klass. Jag Ă€r inte förvĂ„nad över deras fina start, de Ă€r jĂ€kligt bra, avslutar Appelgren.

Fredagens match mellan VH och Mariestad direktrapporteras pÄ www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45!

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!