Tuffare förutsÀttningar nÀr Rimforsa Àr tillbaka

Tillbaka i tvÄan. I en oviss serie med tuffare förutsÀttningar. "Vi fÄr ta nÄgra matcher och se hur vi ligger till, men tanken Àr att vi ska etablera oss i division 2 igen", sÀger Kim Thörnqvist inför Rimforsas seriepremiÀr pÄ fredag.

Jonas Karlsson och Kim Thörnqvist blir tvÄ av nyckelspelarna i Rimforsa nÀr laget Àr tillbaka i division 2.

Jonas Karlsson och Kim Thörnqvist blir tvÄ av nyckelspelarna i Rimforsa nÀr laget Àr tillbaka i division 2.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-05 06:30

Innebandylaget i Rimforsa har Äkt berg- och dalbana i seriesystemet pÄ senare tid. För tvÄ sÀsonger nÄdde de efter mÄnga Ärs kÀmpande i toppen av division 2 mÄlet att ta hem seriesegern. GlÀdjen över avancemanget till division 1 blev dock kortvarig. En ofördelaktig serieindelning ledde till att klubben drog sig ur och började om i division 3 istÀllet.

Den serien vann RIF förra sÀsongen och nu Àr de tillbaka dÀr de började. I division 2.

– Det kĂ€nns som att det Ă€r dĂ€r vi hör hemma. Vi har ett för bra lag för att ligga i trean och inte förutsĂ€ttningar nog för att hĂ€vda oss i ettan, sĂ€ger trĂ€naren Viktor Sandborg.

FörutsÀttningarna i division 2 Àr extra tuffa den hÀr sÀsongen. Till följd av en serieomlÀggning i allsvenskan sÄ kan det krÀvas en placering bland de sju frÀmsta för att hÀnga kvar. Dessutom har seriesegraren ingen direktplats utan fÄr kvala upp till ettan.

– PĂ„ förhand Ă€r serien vĂ€ldigt jĂ€mn och oviss. Linköpings AIS och SolfjĂ€derstaden kan sĂ€kert vara med i toppen. För egen del har vi inte satt upp nĂ„got specifikt mĂ„l, men hĂ€nga kvar vill man ju alltid göra.

RIF har inte tappat nÄgra spelare inför sÀsongen utan istÀllet förstÀrkt med fem nya spelare

– Vi har bra bredd i truppen. Nyckelspelare som Jonas Karlsson, Kim Thörnqvist, Simon Sverre och Anton Söderback kör pĂ„. 

Efter att ha gjort en riktigt plattmatch mot Sturefors dĂ€r Rimforsa föll med 11–1 har laget hunnit med ytterligare tvĂ„ matcher pĂ„ försĂ€songen. Segrar mot Linköpings IBS med 12–1 och vinst mot Antvarden med 8–3.

– Det sĂ„g riktigt bra ut mot Linköping senast. Vi hade ett mer ordinarie lag dĂ„ och fick spelet att fungera betydligt bĂ€ttre, sĂ€ger Kim Thörnqvist som bildar en intressant formation.

– Jag spelar med Eric SÀÀf och Victor Juslin. Vi har Simon Sverre och Jonas Karlsson som backar. Jonas har tagit ett kliv ner i banan den hĂ€r sĂ€songen och det har blivit ett lyft.

Den tidigare Vimmerbyspelaren Àr en av ett tiotal spelare som bor i Linköping och pendlar till trÀningar och matcher.

– Vi fyller ofta tvĂ„ bilar och det Ă€r kul att komma ivĂ€g tvĂ„ kvĂ€llar i veckan och trĂ€na med laget, sĂ€ger Kim som inte Ă€r sĂ€ker pĂ„ hur mycket spel det blir för hans del den hĂ€r sĂ€songen.

– Jag ska bli pappa om ett par mĂ„nader, sĂ„ efter jul blir det mindre fokus pĂ„ innebandy.

RIF inleder serien pÄ fredag borta mot Linköping Ungdom.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!