Astbrants succĂ© – förde upp klassiska klubben i högsta serien

FjĂ€rde gĂ„ngen gillt. Det blev det nĂ€r Johan Astbrant som trĂ€nare för Warberg lyckades ta den klassiska klubben tillbaka till SSL. "Det var vĂ„r tur nu", sĂ€ger Vimmerbykillen efter segern med 5–4 efter förlĂ€ngning i den avgörande matchen mot Sundsvall.

Johan Astbrant Àr trÀnare för Warberg som tog klivet upp i SSL pÄ onsdagen.

Johan Astbrant Àr trÀnare för Warberg som tog klivet upp i SSL pÄ onsdagen.

Foto: Peter Jigerström

Innebandy2024-04-18 20:00

Det Àr en trött men mest lycklig Johan Astbrant som Sporten nÄr vid lunchtid pÄ torsdagen. 40-Äringen har kvÀllen innan bockat av Ànnu en framgÄng pÄ sin redan digra meritlista i innebandykarriÀren.

undefined
Johan Astbrant har en lÄng bakgrund som spelare i Vimmerby, Helsingborg och Linköping.

Warbergs IC tog dĂ„ klivet upp i SSL igen efter att ha vunnit den fjĂ€rde matchen i bĂ€st av fem i kvalet mot Sundsvall. WIC tappade 4–2 till 4–4 i den tredje perioden, men lyckades avgöra i förlĂ€ngningen.

– Det kĂ€nns förstĂ„s vĂ€ldigt skönt att vi gick hela vĂ€gen nu. Vi har försökt tre gĂ„nger tidigare, men fallit pĂ„ mĂ„lsnöret varje gĂ„ng. Nu var det vĂ„r tur, sĂ€ger Astbrant som samtidigt medger att de haft lite tur pĂ„ vĂ€gen.

– Att vi slapp möta klara favoriten Dalen i kvalet underlĂ€ttade förstĂ„s. Men samtidigt har vi kĂ€nt oss extremt starka hela vĂ€gen. Att vi har vunnit alla 14 matcher pĂ„ hemmaplan i serie och kval den hĂ€r sĂ€songen ger ocksĂ„ en stor trygghet.

Hur firades avancemanget till SSL?

– Med en bussresa pĂ„ 80 mil hem till Varberg. Jag unnade mig ett glas champagne efterĂ„t, men spelarna höll igĂ„ng desto mer pĂ„ hemvĂ€gen. Jag fick sova lite i alla fall och vi var tillbaka i Varberg vid 9.30 i morse. Vi ska ses för en sen lunch sen och sĂ„ blir det ordentligt firande pĂ„ fredag.

undefined
Johan Astbrants frÀmsta meriter som trÀnare Àr att ha fört Linköping till tvÄ SM-finaler.

Historiskt sett har Warberg varit ett av de bÀsta lagen i Sverige genom Ären och har SM-guld pÄ meritlistan. Astbrant intygar att det Àr riktigt stort för staden och dess invÄnare att ha ett lag i SSL igen.

– Det har varit kaos och fullsatt pĂ„ hemmamatcherna i kvalet. NĂ€r vi spelade borta mot Lerum i första kvalrundan var det mer fans frĂ„n Varberg Ă€n frĂ„n hemmalaget. I Sundsvall i onsdags var det ett 30-tal supporters som Ă„kt upp för att stötta oss. Och nĂ€r vi kom hem idag sĂ„ var mĂ„nga pĂ„ plats och tog emot bussen.

SÄ du kan ta en tur pÄ stan med stolthet framöver?

– Ja, det Ă€r nog mĂ„nga som uppskattar det man gjort. Men för ett Ă„r sedan var jag inte lika populĂ€r. DĂ„ kickade jag ut nĂ„gra trotjĂ€nare i laget som jag tyckte börjat bli till Ă„ren och inte höll mĂ„ttet lĂ€ngre. Och dĂ„ blev det livat.

Hur ser du pÄ framtiden?

– Jag skrev pĂ„ ett nytt avtal över tvĂ„ Ă„r i vintras och ser fram emot att jobba för att etablera laget i SSL. Det kommer bli svintufft, men en hĂ€ftig utmaning.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om