Långt ifrån en toppinsats – men VIF vann igen! "Starkt att vinna"

En, två, tre – och också fyra raka? Vimmerby fortsätter att vinna i damtvåan. Men det var inte snyggt, särskilt bra eller på något sätt imponerande. Förutom en sak då och som tränaren Pierre Brorsson lyfter fram: "Vi hittade ett sätt att vinna", sa han efter 2–1 mot Wreta Kloster.

På språng. Vimmerby lyckades bärga en ny trepoängare efter 2-1 mot Wreta.

På språng. Vimmerby lyckades bärga en ny trepoängare efter 2-1 mot Wreta.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-05-01 16:11

Kanske att vi kan kalla det krampaktigt? Vet inte om det är rätt beskrivning, men lite åt det hållet var det. Serieledande Vimmerby presterade inte på topp mot nykomlingen Wreta Kloster.

Högst troligt satt matchen i söndags, 4–0 mot Jönköpings Södra, kvar i benen. Därav att flera spelare inte kom upp i sin normala nivå i den här matchen.

– Det var jobbigt idag och mot Jönköping spelade vi på en tungsprungen plan. Man kände av det i baksidorna, sa Sarah Falkevall och pustade ut efter matchen.

Frågan var om det också var det som gjorde att stjärnan Nathalie Johansson tvingades lämna planen i halvtid. Redan efter tio minuter klev hon av planen med tydliga smärtor just i ena baksida lår. Hon fortsatte överraskande efter en stunds vila, men kunde sedan inte spela vidare. Frågan är om det blir långvarigt med Johansson eller inte?

Om det blir så är det ett hårt och tufft slag för Vimmerby, som är så beroende av den vassa anfallaren. Samma sak med hennes anfallskollega, Frida Pöder, som helt missade den här matchen.

– Vi får se hur det är med Nathalie de närmaste dagarna, sa tränare Brorsson lite lågmält.  

I vilket fall hann måldrottningen visa sin klass så länge hon nu var med. Hon spelade nämligen snyggt fram till Vera Andersson, som nickade in 1–0. Tidigt i den andra halvleken spelade målskytt Andersson fram Kujtese Rexha till 2–0 efter ett vackert anfall och bra kombinationsspel av nämnde Andersson och Julia Rosin. 

Klappat och klart?

Icke. Embla Jansson reducerade och gav nerv till matchen. VIF lyckades hålla undan och knipa sin fjärde raka seger.

– Det är starkt av oss att vinna när inte spelet fungerade. Jag tror att matchen mot Jönköping påverkade oss mycket, säger Pierre Brorsson i en snabb analys. 

Och det är ingen rast och ro för VIF nu heller. Redan på lördag är det match igen, då Kenty står för motståndet på bortaplan. Värt att notera från onsdagen är att Skultorp vann toppmötet borta mot Mariebo med 1–0. Vimmerby toppar tabellen före just Skultorp, som är två poäng bakom. 

Mot Wreta Kloster var mittbacken Molly Levin bäst på planen. Hon spelade resolut, tufft och vann nog varenda duell. Beröm också till de båda målskyttarna Kujtese Rexha och Vera Andersson. 

TABELLEN

undefined
Tabell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!