Tummen ner för VIF-stjärnan: "Upptäckte efter matchen"

Vimmerby IF:s mest rutinerade spelare är osäker på spel den närmaste tiden. Rickard Thuresson bröt nämligen tummen i helgens match mot Haga. "Det hände precis före halvtid, men han upptäckte det först efter matchen", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Rickard Thuresson bröt tummen i senaste seriematchen.

Rickard Thuresson bröt tummen i senaste seriematchen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-23 16:50

Rickard Thuresson har mestadels spelat mittback i upptakten av säsongen för VIF. Efter två raka segrar i serien blev det i lördags 1–1 hemma mot Haga. I den matchen åkte Thuresson på en smäll som senare konstaterades vara en fraktur på en tumme.

– Jag såg inte situationen själv men Rickard har berättat att det var vid en fast situation i slutet av första halvlek som det hände. Han ramlade och tog emot sig på ett olyckligt vis. Han sa inget då utan spelade vidare som vanligt. Det var först efter matchen som han kände smärtan på allvar och blev rekommenderad att ta sig till sjukhus för att få tummen röntgad.

Vad blev diagnosen?

– Det visade sig att det var en fraktur, men att det låg så pass rätt att han inte behövde gipsas. Samtidigt måste han vara försiktig framöver för att inte förvärra skadan så det känns högst oklart när han kan spela igen. 

Klart är att Rickard Thuresson inte är med i truppen till Vimmerby IF:s cupmatch mot IFK Västervik på bortaplan på tisdagskvällen. Där väljer Falkevall att matcha ett U-lag till stora delar.

– Vi har seriematch mot Nässjö borta redan på fredag och det är flera av A-lagsspelarna som behöver slicka såren för att bli redo tills dess.

Ibrahim Haddar blev utvisad för VIF senast, men kan spela kvällens cupmatch.

– Däremot är han avstängd mot Nässjö på fredag. Nästa vecka får vi besked hur många matcher det blir totalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!