Trött pĂ„ vintern? – VIF-spelaren vĂ€ljer Bali!

Trött pÄ vintern? Vad göra? Tja, varför inte dra till Bali och utbilda sig till PT. Det Àr precis vad VIF-spelaren Jessie Eriksson Àmnar göra nÀsta mÄnad. "Det Àr bÄde lite nervöst och förvÀntansfullt", sÀger hon.

Bali nÀsta. Jessie Eriksson ska inte spela i Vimmerby IF kommande sÀsong, i alla fall inte kontinuerligt. IstÀllet vÀntar utlandsÀventyr.

Bali nÀsta. Jessie Eriksson ska inte spela i Vimmerby IF kommande sÀsong, i alla fall inte kontinuerligt. IstÀllet vÀntar utlandsÀventyr.

Foto: Magnus Strömsten, TT.

Fotboll2024-01-16 06:27

Som sĂ„ mĂ„nga andra 20-Ă„ringar vill Jessie Eriksson upptĂ€cka vĂ€rlden och se sig omkring. Att det skulle bli Bali var kanske inte helt planerat frĂ„n början, men sĂ„ blir det Ă€ndĂ„. 

– Jag har alltid velat komma ivĂ€g och resa efter studenten, sen fick jag nys om en utbildning till reseledare. Jag sökte och kom in. I höstas gick jag den med Apollo. Och eftersom jag vill plugga nĂ„got med trĂ€ning, sĂ„ kollade jag vidare och hittade en utbildning till PT (personlig trĂ€nare) pĂ„ Bali via en norsk högskola. Jag blev antagen och börjar den faktiskt i morgon. Första delen Ă€r mer inriktad pĂ„ teori och den pluggar jag pĂ„ distans hemma. Sen Ă„ker jag till Bali i 2,5 mĂ„nad och dĂ„ Ă€r det mer praktik. 

undefined
Slutspelat. Vimmerby IF tappar Jessie Eriksson, som snart lÀmnar Vimmerby och Sverige för utbildning pÄ Bali.

Bali, vilket Àventyr...

– Ja, verkligen. Det ser jag fram emot. Det blir sĂ„klart nervöst innan jag Ă„ker, samtidigt som jag förstĂ„s Ă€r förvĂ€ntansfull. 

Vad krÀvdes för kvalifikationer för att bli antagen?

– Man behövde inte ha jĂ€ttehöga betyg och sĂ„, men man stĂ„r för kostnaden sjĂ€lv och man fĂ„r 30 högskolepoĂ€ng. 

Snart kan hon alltsĂ„ vinka hej dĂ„ till vintriga Sverige och istĂ€llet njuta av solen pĂ„ en ö i indiska oceanen. DĂ€r vĂ€ntar trĂ€ning i massor. 

DÀremot vet inte Jessie Eriksson exakt hur efterfrÄgan Àr för PT-instruktörer i framtiden, i vilket fall Àr det bra att ha en utbildning i ryggen. SÀrskilt eftersom hon vet vad som vÀntar efter sommaren...

– Jag fick faktiskt ett erbjudande frĂ„n Apollo att vara reseledare frĂ„n och med april, men sĂ„ blir det inte eftersom jag Ă€r pĂ„ Bali. Jag kommer att vara hemma i sommar, men jag vet redan nu att jag har ett jobb frĂ„n och med augusti pĂ„ Apollo. 

Och vad blir det dÄ?

– Jag ska vara trĂ€ningsinstruktör pĂ„ ett hotell. 

Var?

– Det vet jag inte Ă€n. Det bestĂ€ms nĂ„gra veckor innan man Ă„ker ivĂ€g. 

Har du nÄgot favoritland du vill komma till?

– Om jag fĂ„r önska vill jag gĂ€rna till Grekland eller Kroatien. Jag har varit dĂ€r tidigare och tycker det Ă€r bra. 

Fotbollen i Vimmerby IF fĂ„r som ni förstĂ„r komma i andra hand just nu, dĂ€r Jessie gjorde 17 A-lagsmatcher den gĂ„ngna sĂ€songen i division tvĂ„. 

– Jag har sagt att jag ska vara med och trĂ€na innan jag reser och sen har jag vĂ€l tĂ€nkt spela lite i sommar. 

Om det sedan blir nÄgot fotbollslir i höst vet hon sÄklart inte.

– Jag fĂ„r se var jag hamnar. Om det inte finns nĂ„got lag fĂ„r jag vĂ€l starta ett, haha. 

Det Àr hÀr, Bali, som Jessie Eriksson ska tillbringa ett par mÄnader snart.
Det Àr hÀr, Bali, som Jessie Eriksson ska tillbringa ett par mÄnader snart.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!