Tjusts damer är taggade inför helgens toppderby

Serieledande Tjust IF tar emot tabelltvåan Vimmerby IF i lördagens division 2-omgång. "Om det är någon match tjejerna är extra taggade inför så är det den här", säger Daniel Farray.

Tjusts Izabella Preusse är lagets brytstarkaste spelare, enligt assisterande tränaren Daniel Farray.

Tjusts Izabella Preusse är lagets brytstarkaste spelare, enligt assisterande tränaren Daniel Farray.

Foto: Alexander Åhman

Fotboll2021-09-04 10:30

Ettan mot tvåan på Tjustvallen, en toppmatch i division 2 östra Götaland där Tjust har chansen att dra ifrån Vimmerby lite grann.

Tjust har full pott med tolv poäng efter fyra spelade matcher, medan Vimmerby har nio poäng på samma antal matcher.

– Jag säger som inför matchen mot Eksjö, att vi inte fokuserar så mycket på dem utan fortsätter att mata på med vårt, säger assisterande tränaren Daniel Farray.

Förra året när lagen möttes hade Tjust stora problem med Nathalie Milton.

– Hon är väldigt duktig och för bra för division 2 egentligen, men jag tror att vi kommer att hantera henne bra den här gången. Vi är starkare nu och ska försöka att inte ge dem några chanser överhuvudtaget.

Backklippan Malin Engström saknas på grund av förkylning, vilket är ett stort avbräck, men defensiva mittfältaren Emma Åberg är tillbaka i truppen efter att ha missat matchen mot Eksjö senast.

– Emma är en duktig och brytsäker spelare med bra passningsfot som även är bra på huvudet, säger Daniel Farray och fortsätter:

– Vi har många som är på hugget nu. Alicia Strand är ju outstanding, Izabella Preusse kanske är kortast på plan men hon är också brytsäkrast. Det är riktigt svårt att ta sig förbi henne. Tjejerna är jättehungriga, de vill spela och träna hela tiden. Om det är någon match de är extra taggade inför så är det den här.

VT-sporten är på plats på Tjustvallen och livesänder matchen på vt.se med start klockan 14:55.

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!