Planen för det nya konstgrÀset: "Det Àr mÄlsÀttningen"

Arena Ceos i Vimmerby ska fÄ ett nytt konstgrÀs. Men det blir först efter den stora ungdomsturneringen Bullerby Cup, om den nu spelas. "Vi vill inte riskera att ha en massa arbetsmaskiner dÀr under turneringen", sÀger Jonas Johansson pÄ Gatukontoret i Vimmerby kommun.

Jonas Johansson om konstgrÀsbytet: "Vi Àr pÄ vÀg in i en upphandlingsfas".

Jonas Johansson om konstgrÀsbytet: "Vi Àr pÄ vÀg in i en upphandlingsfas".

Foto: Jimmy Karlsson/Montage

Fotboll2021-04-17 13:00

2,8 miljoner kronor har avsatts för att byta ut konstgrÀsmattan pÄ Arena Ceos i Vimmerby. Men det Àr fortfarande inte helt bestÀmt nÀr arbetet kan komma att inledas. Jonas Johansson, som jobbar pÄ Gatukontoret i Vimmerby kommun, hÄller i upphandlingen och berÀttar nu om lÀget:

– Vi Ă€r pĂ„ vĂ€g in i en upphandlingsfas. Det innebĂ€r att man ska ta fram sina krav och önskemĂ„l och sen ska det ut för konkurrenssĂ€ttning. Det ska gĂ„ sin byrĂ„kratiska gĂ„ng, sĂ€ger han. 

DĂ€r ska man Ă€ven bestĂ€mma leverantör och tidsplan för arbetet. 

– VĂ„r mĂ„lsĂ€ttning Ă€r att kunna genomföra det efter Bullerby Cup. Vi vill inte riskera att ha en massa arbetsmaskiner dĂ€r under turneringen och vad vi förstĂ„tt sĂ„ ska turneringen spelas i sommar, sĂ€ger Jonas Johansson och fortsĂ€tter:

– Skulle det förĂ€ndras sĂ„ vi ta en dialog om det. Men just nu rĂ€knar vi med att Bullerby Cup blir av och dĂ„ Ă€r det smidigast att byta konstgrĂ€set efter det. 

I nulÀget vet man heller inte hur lÄng tid sjÀlva arbetet kommer att ta. Anton Palmér, som Àr fritidssamordnare pÄ Vimmerby kommun, har tidigare sagt till Sporten att bytet tar ungefÀr tvÄ veckor att genomföra.

– Det hĂ€nger pĂ„ leverantören. Det Ă€r för tidigt att sĂ€ga nu, utan det kommer vi veta fram mot sommaren. Men just idag vet vi inte det, avslutar Jonas Johansson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!