Messi fortsÀtter i landslaget efter VM-triumfen

Lionel Messi, 35, ledde sitt Argentina till VM-guld i fotboll. Landets första sedan 1986 dĂ„ nationen leddes av en viss Diego Armando Maradona. Efter fem försök fick Messi till slut sitt VM-guld – och efterĂ„t meddelade han att han fortsĂ€tter i landslaget.

Messi med VM-bucklan.

Messi med VM-bucklan.

Foto: Martin Meissner/AP/TT

Fotboll2022-12-18 19:32

Lionel Messi hade gjort tvÄ mÄl och efter mÄnga om och men sÄg det ut att gÄ Argentinas vÀg. Men Kylian Mbappé kvitterade sent för Frankrike i förlÀngningen.

Men efter straffsparkar stod det klart att Argentinas herrlandslag Àr vÀrldsmÀstare i fotboll för tredje gÄngen i historien.

– Det Ă€r galet hur det blev. Jag ville det hĂ€r sĂ„ mycket. Jag visste att Gud skulle ge det till mig, jag hade en aning om att det skulle bli sĂ„ hĂ€r. Nu ska jag njuta, sĂ€ger Messi enligt det argentinska landslagets officiella Twitter-konto.

"Vad mer finns det?"

Lionel Messi gjorde sitt femte VM, blev utsedd till turneringens bÀste spelare och fick alltsÄ till slut sitt efterlÀngtade VM-guld.

– Min karriĂ€r Ă€r pĂ„ vĂ€g mot sitt slut dĂ„ det hĂ€r Ă€r mina sista Ă„r. Vad mer finns det efter det hĂ€r?, sĂ€ger han i argentinsk tv enligt AFP.

Men fler landskamper ser det ut att bli. Efter slutsignalen meddelade superstjĂ€rnan att han fortsĂ€tter i landslaget – Ă„tminstone ett tag till.

– Jag vill fortsĂ€tta uppleva nĂ„gra fler matcher som vĂ€rldsmĂ€stare, sĂ€ger han.

Men först vill han fira.

– Vi led mycket, men vi gjorde det. Vi kan inte vĂ€nta pĂ„ att komma till Argentina och se hur galet det kommer att vara, sĂ€ger han enligt Argentinas Twitter-konto.

Just att landslaget och spelarna har lidit fram till VM-triumfen var Àven andra spelare inne pÄ.

– Det var en vĂ€ldigt komplicerad match, de kom tillbaka för att kvittera i matchen men det var vĂ„rt öde att lida, sĂ€ger mĂ„lvakten Emiliano Martinez enligt AFP och fortsĂ€tter:

– Allt jag har drömt om har uppnĂ„tts. Jag har inga ord för det hĂ€r. Jag var lugn under strafflĂ€ggningen, och allt gick som vi ville.

"Föddes för att lida"

Rodrigo De Paul:

– Vi föddes för att lida, vi kommer att lida hela vĂ„ra liv, men jag kommer inte att glömma detta. Jag tycker att vi Ă€r rĂ€ttvisa vinnare. För att bli mĂ€stare var vi tvungna att slĂ„ den senaste mĂ€staren och vi gjorde det. Detta Ă€r en glĂ€dje som jag inte kan förklara, sĂ€ger mittfĂ€ltaren.

Den argentinska förbundskaptenen pÄpekar att det Àr dags att njuta av VM-guldet.

– Jag vill sĂ€ga Ă„t folk att njuta eftersom det hĂ€r Ă€r ett historiskt ögonblick, sĂ€ger Lionel Scaloni.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!