Karlsson-Törndahl: "Bara att bita i det sura äpplet"

Spelmässigt finns det inte mycket att klaga på när det gäller Vimmerby IF och deras start i division 4. Laget är hypervassa framåt och håller tätt bakåt. Efter tre matcher har man producerat 20 mål framåt och bara släppt in ett.

Vimmerby IF har öst in mål i division 4 den här säsongen.

Vimmerby IF har öst in mål i division 4 den här säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-08-19 11:30

I den senaste matchen, mot Bäckseda IF, blev det seger för Vimmerby IF med hela 10–0.

– Det känns definitivt bra. Vi visste kanske på förhand att det här var en match vi skulle vinna och spelarna gav inte vika för något. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen, säger VIF-tränaren Johan Karlsson-Törndahl.

På onsdag kväll väntar med största sannolikhet tuffare motstånd. Då möter man Myresjö/Vetlanda FK, som startat säsongen med två raka segrar.

– Det är ett tungt lag att möta. Vi mötte dem i en träningsmatch inför säsongen och vann med 6–1, där det var vår ork och snabbhet som avgjorde. Jag hoppas att vi kan hitta något sånt den här gången också, säger Karlsson-Törndahl.

Den stora snackisen förra veckan var att Vimmerby IF riskerar att bli av med tre poäng då man använt sig av en obehörig spelare.

– Jag har släppt allt det där. Det var ett mänskligt misstag och inget mer än så, det är bara att bita i det sura äpplet, säger tränaren.

Hur har spelarna tagit det?

– Väldigt bra och det har inte varit så mycket snack om det. Jag tror de använde det som tändvätska bara.

Här är VIF:s lag till matchen mot MVFK: Gustaf Johansson, Petter Gustavsson, Tage Falk, Jacob Johansson, Oskar Bergman, Ludvig Strömbom, Markus Ahl, Simon Larsson, Niklas Gunnarsson, Joakim Storm, Mohammad Jafr, Rikard Thuresson, Anton Ljungberg, Ali Mohammed, Ardijan Mahmutaj och Josef Fenikh. 

Vi är på plats och direktrapporterar från onsdagens match mellan Myresjö/Vetlanda och Vimmerby IF. Följ matchen på www.vimmerbytidning.se med start klockan 18:30. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!