Här är den kombinerade elvan i Vimmerby och Gullringen

Ta de bästa och de mest nyttiga spelarna i Gullringens GoIF och Vimmerby IF och baka ihop dem i en gemensam elva. Hur skulle den kunna se ut då? Tja, kika här vad vi kom fram till i ett 4–3–3.

Sporten har plockat ut en kombinerad startelva med spelare från Gullringens GoIF och Vimmerby IF.

Sporten har plockat ut en kombinerad startelva med spelare från Gullringens GoIF och Vimmerby IF.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-09-15 16:00

MÅLVAKT

Gustaf Johansson, Vimmerby

Kommentar: Har i flera år varit en säker sista utpost i VIF. Senast hoppade han in mot Tranås när Belmin Hrustic skadade sig. "Gurra" var suverän och stod för flera avgörande räddningar.

BACKAR

Ahmed Tarabeih, Vimmerby

Kommentar: Far fram som en virvelvind på planen och har varit en av VIF:s allra bästa den här säsongen. Förvånande? Inte alls. Vi som har sett honom i SK Lojal vet vilken stor potential Tarabeih har. Är lika bra som anfallare. Här är han högerback.

Alexander Svartz, Gullringen

Kommentar: Tuff, pådrivare, stark i duellspelet. Kaptenen har många egenskaper och bildar ett supervasst innerbackspar med radarkompisen Ola Lindblom.

Ola Lindblom, Gullringen

Kommentar: En trygg klippa i Gullringen, med en potential som få andra kan matcha i trakten. Har det mesta som mittback, med allt vad det innebär.

Ludwig Strömbom, Vimmerby

Kommentar: Tillbaka på allvar efter sin efterhängsna knäskada. Har en bit kvar innan han når sin maxkapacitet, ändå har "Ludde" redan visat vilken duktig fotbollsspelare han är. Som bäst när han följer med upp i anfallen på sin vänsterkant.

MITTFÄLTARE

Albin Gustafsson, Gullringen

Kommentar: 21-åringen har växt ut till en av lagets viktigaste spelare. Inte bara för sin förmåga att kunna anpassa sig och även bemästra olika positioner på ett utmärkt sätt, utan även för helheten i stort. Albin är som det så vackert heter, en funktionell spelare med en hög nivå i det mesta. I allt från teknik, löpförmåga, skott, blick för spelet, you name it...

Haris Dreco, Vimmerby

Kommentar: Med sin fina teknik och sina kreativa lösningar på mittfältet, har Haris varit viktig för lagets framgångar. Har också levererat vrålsnygga mål i toppmatcherna mot Tranås och i matchen mot Gullringen i våras. Ska han slå till igen...?

Ibrahim Doumbia, Gullringen

Kommentar: Det sena nyförvärvet från IFK Tuna blev genast en succé i gulsvart. Så lugn med bollen, så skicklig med bollen, så kreativ med bollen. Det här är en klasspelare och i sina bästa stunder en njutning att skåda med sitt rörelsemönster.

ANFALLARE

Joakim Storm, Vimmerby

Kommentar: Klart att seriens skyttekung tar plats här. Har stänkt dit flera betydelsefulla mål för VIF under säsongen, som förra helgen mot Tranås. Joakim är en mycket intressant forwardstyp, som har sina största kvaliteter i djupledsspelet, förmågan att gå rakt på mål och en hunger av att ständigt vilja göra mål. Lägg till den fysiska styrkan och snabbheten.

Karlo Goranci, Gullringen

Kommentar: Har stora likheter med lagkamraten Ibrahim Doumbia. De två är enligt mig traktens bolltryggaste spelare och ibland helt omöjliga att ta bollen ifrån. Goranci kombinerar det med fin spelförståelse, ett stort lugn och säkra passningar.

Selatin Shaljani, Vimmerby

Kommentar: Tonåringen skuggar precis bakom i skytteligatoppen. Är sevärd att se på med sin grymma bollbehandling. Allting ser så lätt och naturligt ut när han rör sig på planen och när han har bollen vid sina fötter. HFK-produkten, som inför säsongen kom från elitklubben Jönköping Södra, är en guldklimp för VIF.

Här är laget: Gustaf Johansson - Ahmed Tarabeih, Alexander Svartz, Ola Lindblom, Ludwig Strömbom - Albin Gustafsson, Haris Dreco, Ibrahim Doumbia - Joakim Storm, Karlo Goranci, Selatin Shaljani.

Fredagens derby tv-sänds på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:50!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!