Besvikna miner i VIF efter förlusten i toppmötet

Vimmerby IF behövde vinna för att haka på serieledarna Tjust. Men i den andra halvleken rann det iväg och derbyrivalen kunde vinna med 5-2. "Vi är alldeles för långt ifrån varandra", säger en besviken Frida Pöder efter matchen.

Vimmerby förlorade toppmötet mot Tjust med 2-5. Nathalie Johansson gjorde VIF:s båda mål.

Vimmerby förlorade toppmötet mot Tjust med 2-5. Nathalie Johansson gjorde VIF:s båda mål.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-09-16 15:31

Inför lördagens toppmöte var Vimmerby fem poäng ifrån Tjust i tabellen och en trepoängare hade suttit fint för huvudtränare Pierre Brorssons lag. Men VIF hade svårt att få stopp på en viss måldrottning vid namn Filippa Karlberg som stod för att hattrick för sitt Tjust som vann med 5-2.

Vimmerbys Nathalie Johansson reducerade två gånger om med sitt 1-2 mål och 2-4 för att hålla liv i toppmötet. Men det räckte inte hela vägen och VIF har nu åtta poäng upp till serieledarna med fyra omgångar kvar att spela.

– Första halvlek var vi inte alls med och vi gick inte in i duellerna tillräckligt hårt. Vi var lite för snälla och ärliga. I andra halvlek tuffar vi till oss och spelar riktigt bra. Vi var lite på väg men sedan gör de 3-1 och då blir hårt straffade sedan. Vi släpper in lite för billiga mål, säger VIF:s huvudtränare Pierre Brorsson.

undefined
Vimmerby mot Tjust

En spelare som fick slita ute på planen var nyckelspelaren Frida Pöder. Efter matchen var hon kritisk mot lagets insats och sin egen.

– Vi fick inget att stämma och gjorde inget som vi hade pratat om innan. Vi låg alldeles för långt ifrån varandra i alla lagdelar och det blev alldeles för brett. Jag tycker att jag inte kommer upp i nivå. Det är vad det är, säger Frida Pöder.

Hur ser du på fortsättningen?

– Nu är det ganska långt upp till förstaplatsen.

Vimmerby mot Tjust
Vimmerby mot Tjust
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!