Sköna starten på säsongen – Nu har profilen nätat

I Östgötacupens premiäromgång fixade Anton Aamodt poäng för Rimforsa i slutet. Samma visa mot Sturefors under lördagen. Då innebar målet tre pinnar för RIF. "Ett riktigt snyggt konstmål", berömde tränaren Mats Andersson om 2–1-målet.

Daniel Rambin gjorde sitt första mål för Rimforsa IF, i cupen mot Sturefors.

Daniel Rambin gjorde sitt första mål för Rimforsa IF, i cupen mot Sturefors.

Foto: David Skoog

Fotboll2022-03-05 15:07

I seriespelet förra året blev det däng med 5–3 i en målrik match. 

Nu fick Rimforsa revansch. 

Spelmässigt var det inget snack, men det var desto tuffare resultatmässigt. 

– Vi spelade väldigt, väldigt bra första halvtimmen, då vi ägde spelet. Vi fick till vårt presspel och det var också via vår höga press som vårt första mål kom. 

Målskytt: prestigevärvningen Daniel Rambin från Åtvidaberg. 

– Det var ett skott utifrån som gick in och det var helt rättvist. Jag tycker vi är överlägsna, tills sista kvarten av första då Sturefors kom tillbaka och delvis jämnade ut spelet, säger Mats Andersson. 

Kvitteringen skulle också komma, genom ett snöpligt självmål. 

Efter hårt tryck större delen av den andra halvleken kom så Rimforsas välförtjänta segermål. Och det var inget mål i mängden...

– Anton (Aamodt) tog emot bollen på bröstet och sköt sedan på volley med yttersidan. Bollen seglade in snyggt över målvakten. Då var det ungefär fem minuter kvar att spela. Det var en stark prestation av honom och skoj att han gjorde mål i slutet även i den här matchen. 

Rimforsa har nu fyra poäng på två matcher i Östgötacupen. Närmast väntar Malmslätt, som vunnit sina två inledande kamper. 

Mats Andersson plussade hela laget, där inre mittfältarna Daniel Rambin och Petter Melkersson var bäst. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!