Andra raka för HFK: "Riktigt bra stundtals"

Hultsfred besegrade BOIF hemma med säkra 3–1 och vann liksom de fyra andra lokala lagen i damfyran sina matcher. Frödinges Louise Andersson och Vimmerbys Vera Andersson stack ut mest med fyra mål vardera.

Caroline Phalén och Elsa Nilsson gjorde mål för Hultsfreds FK mot BOIF.

Caroline Phalén och Elsa Nilsson gjorde mål för Hultsfreds FK mot BOIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-29 21:16

Hultsfreds FK–BOIF 3–1

HFK tog andra raka för säsongen efter att Caroline Phalén och Elsa Nilsson gett laget ledningen i första halvlek. I andra ökade Moa Carlsson på till 3–0 innan Emma Wessman reducerade på straff i slutet.

– Stundtals spelade vi riktigt bra fotboll och det var kul att se. Vi kliver in i duellerna och tar för oss med, sa tränaren Krister Borgh som var nöjd med laginsatsen och gav ett extra plus till Moa Carlsson, Mimmi Wirsenius och Stina Gunnarsson.

Rosenfors–RBK/IFK Oskarshamn 3–0

RIK tog snabb revansch för förlusten i premiären. Wilda Front gjorde 1–0 efter en dryg kvart och ökade även på till 2–0 i upptakten av andra. Emma Steinholz satte sedan avgörande 3–0 med fem minuter kvar att spela.

– En riktigt bra genomförd match av Rosenfors. En laginsats där samtliga jobbar för varandra. Spelmässigt och chansmässigt är vi det bättre laget sett över hela matchen. Alla spelare i hela laget förtjänar extra beröm. Extra roligt är det fina spel vi får till som leder fram till flera farliga chanser än de tre mål vi gör. Slutresultatet kunde blivit något större men vi är så klart jättenöjda med dagens prestation, sa Niklas Hägg.

undefined
Jeanette Lind gjorde två mål på straff för Frödinge.

Gamleby–Frödinge 0–13

Frödinge var verkligen ett par nummer större än sina motståndare. Jeanette Lind angav tonen med två mål på straff en knapp halvtimme in i matchen. Sedan klev skyttedrottningen Louise Andersson in i handlingen med sitt första av totalt fyra mål för kvällen. Hon satte även spiken i kistan i form av 13–0 i 89:e minuten.

Övriga mål FBSK: Erika Andersson 2, Elin Linder 2, Lovisa Rosin 2 och Elin Kratz.

Högsby–VIF B  0–9

Vimmerbys unga talang Vera Andersson var på målhumör i Högsby. Hon svarade för fyra av fullträffarna när VIF B gjorde nio totalt på Högsby.

– En komfortabel seger efter en riktigt bra andra halvlek med många avslut. Det blir lite konstigt spel med nio mot nio. Alla fick mycket speltid, tyckte Vimmerby B:s tränare Budo Ericsson, efter matchen.

Övriga mål VIF: Matilda Älvehag, Ellie Larsson, Stina Johansson, Mona Fenikh och Reta Kamal Hanno.

HM IS–ÖIS Vista 4–1

Tre mål efter 13 minuter. HM IS gjorde processen kort med motståndet på Hjältemon.Gästernas reducerin kom först tio minuter från slutet på straff.

Målen HM IS: Emma Sjökvist 2, Alva Engqvist och Elsa Dahlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!