Mer drama före Àn under racet för Westerling

Malve Westerling var i en klass för sig i juniorernas final av Semesterracet. Han upprepade dÀrmed storebror Wilmers bedrift. "Det kÀnns vÀldigt stort, men Àr svÄrt att ta in", sa MK Kindaföraren efter segern.

Malve Westerling jublar efter segern i Semesterracets juniorklass.

Malve Westerling jublar efter segern i Semesterracets juniorklass.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2022-07-15 19:54

Malve Westerling gick frÄn klarhet till klarhet under finaldagen. Han var ensam om att ta tre raka heatsegrar i grundomgÄngen. Den sista tog han i en intern kamp mot klubbkamraten och kusinen Elias Westerling.

VÀl i finalen blev det egentligen aldrig nÄgot större snack om saken. Malve var först ivÀg frÄn plattan och fick tidigt bra marginal ned till konkurrenterna.

– Jag gjorde min bĂ€sta start pĂ„ hela veckan sĂ„ det var skönt. Sedan hade jag koll pĂ„ tvĂ„an Wille Örum-Gad i backspegeln, men det kĂ€ndes aldrig som han kom farligt nĂ€ra. Finalen blev ganska odramatisk, konstaterade vinnaren efter mĂ„lgĂ„ng.

Desto mer dramatiskt har det varit under veckan. Malves pappa Brian berÀttar att man lÀnge var osÀkra pÄ om han kunde komma till start alls.

– Efter kvalet i onsdags mĂ„dde Malve inte bra och vi fick köra han till sjukhus. De hittade inga fel dĂ€r, men han har inte varit pigg sedan dess. Som tur var kĂ€nde han sig bĂ€ttre pĂ„ fredagen och valde att köra.

Efter loppet var Brian Westerling mĂ€kta imponerad av sonens insats. 

– Eftersom det inte har varit nĂ„got Semesterrace de senaste tvĂ„ Ă„ren sĂ„ hade Malve bara den hĂ€r chansen pĂ„ sig att köra i juniorklassen. Det var vĂ€ldigt starkt av honom att lösa det och gĂ„ hela vĂ€gen.

Den som var först fram att gratulera efter mÄlgÄng var Malves Àldre bror Wilmer. Han har sjÀlv vunnit juniorklassen i Semesterracet och gav brodern en stor kram och fÀllde ett par tÄrar nÀr han fick se lillebror upprepa bedriften.

– Det Ă€r klart att man inte ville vara sĂ€mre Ă€n brorsan. Det kĂ€ndes vĂ€ldigt bra att lyckas nu nĂ€r jag bara fick en chans, sa Malve som hyllade Mikael Thiman som han delar bil med samt pappa Brian för hjĂ€lpen med mekandet och brorsan Wilmer och resten av slĂ€kten för stöttningen under vĂ€gen.

Det blev Àven fina framgÄngar för fler lokala förare i juniorklassen. Roger Frosthed frÄn Vimmerby kÀmpade sig upp pÄ prispallen och blev trea. Elias Westerling hade otur frÄn start och hamnade sist, men körde upp sig till en fjÀrdeplats.

Silverdalenföraren Benny Strömholm kvalade in till C-finalen som han vann. Sedan blev det en andraplats i B-finalen.

Vimmerbyföraren Linnéa Karlsson blev bÀst bland alla juniortjejerna. Hon knpe en tredjeplats i C-finalen.

Malve Westerling tog starten och kunde leda hela vÀgen i juniorfinalen av Semesterracet.
Malve Westerling tog starten och kunde leda hela vÀgen i juniorfinalen av Semesterracet.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!