Stark start pÄ MÄlillalagets bortaturné

MĂ„lilla Bandy fick bĂ€sta starten pĂ„ sin bortaturnĂ© i VĂ€rmland. Seger med 5–3 mot Slottsbron blev det efter en stark vĂ€ndning. "Vi hamnade tidigt i 2-0-underlĂ€ge, men vi spelade bra och skapade chanser sĂ„ jag var aldrig orolig", sa spelande trĂ€naren Daniel Skog.

Daniel Skogs MÄlilla vÀnde och vann borta mot Slottsbron.

Daniel Skogs MÄlilla vÀnde och vann borta mot Slottsbron.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2024-01-13 15:41

I en jĂ€mn första halvlek var det alltsĂ„ hemmalaget som tog initiativet. De gjorde 1–0 efter tvĂ„ minuter och ökade pĂ„ sin ledning efter dryga halvtimmes spel. 

– Vi har en underlig förmĂ„ga att hamna i underlĂ€ge tidigt. Men det kĂ€ndes inte sĂ„ farligt. Vi skapade chanser, men fick inte till det i de avgörande lĂ€gena, sa Daniel Skog.

Han fick Ă€ndĂ„ se laget gĂ„ ikapp till 2–2 före halvtid.

– Det var vĂ€ldigt skönt. Vi var starkare och med lite mer noggrannhet i andra sĂ„ kĂ€ndes det som vi skulle reda ut det. Slottsbron lyfte mest lĂ„ngt och fick utdelning pĂ„ det i början, men annars var de inte sĂ„ farliga framĂ„t.

I andra gick ocksĂ„ MĂ„lilla ifrĂ„n till 5–2. Hemmalaget reducerade till 5–3 kvarten kvar, men var aldrig nĂ€ra att hota pĂ„ allvar.

– Vi plockade fram en extra vĂ€xel i andra och avgjorde sĂ€kert. Jag ser segern som en laginsats dĂ€r alla klev fram och gjorde jobbet.

MĂ„lskyttar var Oskar Nilsson 2, Daniel Skog 1, Erik Karlsson och Ludvig Ivarsson.

Ny match vÀntar redan pÄ söndagen för MÄlilla som dÄ stÀlls mot Mosserud.

Hur hanterar ni att spela match tvÄ dagar i rad?

– Det Ă€r vĂ€ldigt individuellt hur man hanterar det tror jag. Men det borde inte vara nĂ„gra större problem. Vi ska ta en bastu och Ă„terhĂ€mta oss pĂ„ hotellet ikvĂ€ll. Sedan blir det en gemensam middag med laget ocksĂ„. Det borde inte vara nĂ„gra problem att ladda om, sĂ€ger Skog vars lag har chansen att ta över serieledningen om de tar poĂ€ng i söndagens match.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!