Hultmans succĂ© – uppflyttning med Onyx: "GlĂ€dje och lĂ€ttnad"

Uppflyttning första sÀsongen med VIBK. Varför inte upprepa bedriften? För det Àr precis vad Kevin Hultman gjorde första sÀsongen med sin nya klubb Onyx. "Det vi strÀvat efter hela sÀsongen".

Tidigare VIBK-spelaren Kevin Hultman tillhör nu Onyx IBS.

Tidigare VIBK-spelaren Kevin Hultman tillhör nu Onyx IBS.

Foto: Privat

Sport2024-04-11 15:30

Under fyra sĂ€songer var Kevin Hultman en uppskattad spelare i Vimmerby IBK. 

Men till följd av en flytt tillbaka till hemorten Linghem, strax utanför Linköping, tog sejouren i VIBK slut. 

Ny klubbadress inför sĂ€songen 2023/2024 blev Onyx IBS i Nyköping. MĂ„let var glasklart frĂ„n start. 

– Uppflyttning Ă€r det vi strĂ€vat efter hela sĂ€songen, och anledningen till att man pendlat de dĂ€r milen fyra-fem gĂ„nger i veckan för trĂ€ningar och matcher, sĂ€ger Hultman till Sporten.

Och likt sÀsongen 2019/2020 med VIBK fick han för nÄgra veckor sedan Äterigen uppleva en uppflyttning första sÀsongen i nya klubben. Det var en oerhört framgÄngsrik för sÀsong för laget, som vann sin division 2-serie och inte förlorade en enda match pÄ ordinarie matchtid.

undefined
Onyx IBS fick fira uppflyttning framför tillresta supportar i bortmatchen mot SolfjÀderstaden.

Det sista hindret för platsen i förbundsserien var SolfjĂ€derstaden, i bĂ€st av tre matcher. Med tvĂ„ raka segrar (5–1 och 7–5) var det Onyx som fick jubla över avancemang.

Laget spelar för övrigt sina matcher pĂ„ Rosvalla i Nyköping, en evenemangsarena med plats för 2500 Ă„skĂ„dare. I slutspels- och kvalkampen om division 1-biljetten fick Hultman uppleva nĂ„gra hĂ€ftiga tillstĂ€llningar. 

– NĂ€r vi derbyspelade mot Trosa var det uppĂ„t 1600 pĂ„ lĂ€ktaren, med en klack pĂ„ nĂ€stan 200 personer. I sista hemmamatchen, i avgörande matchserien mot SolfjĂ€derstaden, kom det 1400. Det Ă€r jĂ€kligt mĂ€ktigt nĂ€r man springer in pĂ„ planen, berĂ€ttar Hultman som hade sin bĂ€sta poĂ€ngmĂ€ssiga sĂ€song i division 2-sammanhang. 

I grundserien slog forwarden till med 22 poÀng (17+5) pÄ 17 matcher, han bidrog dessutom med poÀng i de avgörande slutspelsmatcherna. Och han trivs med direktiven han fÄtt av trÀnarna för laget.

– JĂ€mfört med tiden i VIBK har jag fĂ„tt en liten större roll, vilket har pĂ„verkat poĂ€ngproduktionen. De har beordrat mig att gĂ„ in och skjuta mycket frĂ„n min vĂ€nsterkant. Man kan sĂ€ga att jag fĂ„tt lite av en Jonte Green-roll, sĂ€ger Hultman och skrattar.

Klassisk frÄga som ÀndÄ mÄste stÀllas efter uppflyttningen: Hur kÀndes det?

– Det var givetvis en stor glĂ€dje men framförallt en lĂ€ttnad över att vi klarade vĂ„rt tydliga mĂ„l. PĂ„ det sĂ€ttet var det vĂ€ldigt liknande kĂ€nslor som nĂ€r vi gick upp med VIBK. 

undefined
Kevin Hultman gjorde sin poÀngbÀsta sÀsong i division 2-sammanhang.

Hur Àr relationen med VIBK idag?

– Mycket bra. Flera av mina bĂ€sta polare spelar kvar i laget och jag har fortfarande god kontakt med mĂ„nga. Jag var och kollade pĂ„ ett gĂ€ng matcher den hĂ€r sĂ€songen, och de hemmamatcher som jag inte kunde se pĂ„ plats kollade jag pĂ„ hemifrĂ„n via livesĂ€ndning.

Och en pÄminnelse om förra klubben fÄr han i princip varje dag.

– Ja, min gamla VIBK-tröja hĂ€nger hĂ€r i sovrummet, haha. 

Efter en lĂ„ng och trevlig pratstund med Hultman Ă€r vi pĂ„ vĂ€g att runda av och sĂ€ga adjö innan han avbryter: 

– Du mĂ„ste bara lĂ€gga till en sak: Att Onyx Ă€r bĂ€st i stan! 

Klart att en pik mot lokalrivalen FBC Nyköping (som Äkte ur division 1) Àr pÄ sin plats nÀr tillfÀlle ges.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!