SÀsongspremiÀr för Vimmerby adventure

Nu öppnar Vimmerby adventure för sÀsongen. Flera nyheter Àr pÄ gÄng i Àventyrsparken med höghöjdsbanor. "Nu Àr det dags. Det har redan börjat komma in bokningar, flera för den hÀr veckan, sÄ det kÀnns positivt", sÀger Àgare Peter-Anner Hendrix. Samtidigt tvingas storsatsningen i lÀnet att skjutas pÄ framtiden.

Vimmerby adventure öppnar i dagarna för sĂ€songen. Ägare Peter-Anner Hendrix tror pĂ„ en bra sĂ€song trots lĂ„gkonjukturen.

Vimmerby adventure öppnar i dagarna för sĂ€songen. Ägare Peter-Anner Hendrix tror pĂ„ en bra sĂ€song trots lĂ„gkonjukturen.

Foto: Vimmerby Adventure Park / Elin Elmström

Södra Vi2024-05-06 20:00

PÄ torsdag, 9 maj, öppnar Vimmerby adventure utanför Södra Vi. I Är satsar parken bland annat kring 250 000 kronor pÄ att bygga Ànnu en höghöjdsbana.

– Vi vill alltid Ă€ndra nĂ„got sĂ„ att det blir nytt för besökarna. NĂ€sta mĂ„nad ska vi bygga en bana till som Ă€r fĂ€rdig innan sĂ€songen. Det kommer bli en jĂ€ttesvĂ„r svart bana. Den kommer inte vara sĂ„ hög, omkring 4-5 meter men vara vĂ€ldigt fysiskt utmanande. Vi kommer ocksĂ„ att Ă€ndra om tvĂ„ eller tre befintliga banor, genom att ta bort hinder och sĂ€tta in nya, sĂ€ger Peter-Anner Hendrix. 

undefined
Vimmerby adventure kommer i Är fÄ Ànnu en bana. Men trots satsningen vÀljer parken inte att höja biljettpriset. "PÄ grund av den ekonomiska situationen i Sverige tycker vi inte att det passar det att höja priserna", sÀger Peter-Anner Hendrix.

DĂ€remot kommer inte den planerade mĂ„ngmiljonsatsningen att bli av i Ă„r. För ett Ă„r sedan kom nyheten att Vimmerby Adventure planerade att bygga ytterligare en Ă€ventyrspark. Höghöjdsbanan i naturreservatet Aboda Klint i Högsby kommun var tĂ€nkt att öppna för allmĂ€nheten den hĂ€r sommaren, men sĂ„ blir det inte. 

– Vi vĂ€ntar pĂ„ lĂ€nsstyrelsen. Vi hade egentligen planerat att börja bygga den hĂ€r veckan men utan tillstĂ„nd sĂ„ gĂ„r det inte. 

Tre veckor berĂ€knar Peter-Anner Hendrix att det skulle ta att fĂ„ banorna plats och fĂ€rdiga att anvĂ€ndas. 

– Vi kommer börja smĂ„tt och tar inte allt pĂ„ en gĂ„ng. Men Ă€ven om vi nu fĂ„r klart frĂ„n lĂ€nsstyrelsen sĂ„ finns det inget företag som kan börja bygga direkt sĂ„ vi mĂ„ste vĂ€nta till nĂ€sta Ă„r. Det kommer heller inte gĂ„ att bygga samma bana som vi har hĂ€r i Vimmerby. Den fĂ„r hur eller hur bli mindre, inom ett naturreservat sĂ„ passar inte med ett riktigt med ett stort projekt. 

undefined
Peter-Anner Hendrix, Kim Schrave och Sven Hendrix driver Vimmerby adventure och vill satsa pÄ en liknande anlÀggning i Högsby kommun. Men Àn har LÀnsstyrelsen i Kalmar inte fattat sitt beslut.

IstÀllet ligger fokus nu pÄ anlÀggningen i Vimmerby. Förra Äret letade sig omkring 5000 besökare till Àventyrsparken. I Är ligger mÄlsÀttningen pÄ samma siffra trots den pÄgÄende lÄgkonjunkturen.

– Jag hoppas att vi kan vara stabila som förra Ă„ret, sĂ€ger Peter-Anner Hendrix. 

– Vi har generellt störst andel svenska besökare och de minskar pĂ„ grund av den ekonomiska situationen. Vi hoppas sĂ„klart att den snart kommer att vĂ€nda. Samtidigt tror vi att det kommer komma mĂ„nga turister till Sverige i sommar pĂ„ grund av den svaga kronan. Förra Ă„ret hade vi samma omsĂ€ttning som Ă„ret innan och det tror jag beror pĂ„ att det var mĂ„nga tyska och hollĂ€ndska turister som kom hit. Generellt kĂ€nner jag mig positiv inför sommaren. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!