Semestra hemma - kommunen tar notan

Semestra hemma - kommunen betalar. Hultsfreds kommun lanserar ett lite udda stödpaket för turismnäringen.

Semester på hemmaplan. Kommunen lanserar ett stödpaket som ger kommuninvånarna möjlighet att både stötta turismaktörerna, och minska smittspridning.
Och kommunen tar notan.

Semester på hemmaplan. Kommunen lanserar ett stödpaket som ger kommuninvånarna möjlighet att både stötta turismaktörerna, och minska smittspridning. Och kommunen tar notan.

Foto: Montage: Foto: Emma Jansson, Olof Carlson, TT

Hultsfreds kommun2020-06-17 11:51

Många turistaktörer i kommunen har det kämpigt så här i coronatider. Kommun presenterar nu ett annorlunda stödpaket för att hjälpa turismföretagen över det värsta. Samtidigt som man slår ett slag för "hemester".

– Detaljerna kring det hela är inte klara, säger turism- och informationschef Malin Albertsson, som tillsammans med kommunchefen Lars-Erik Rönnlund fått uppdraget att skyndsamt lägga fram ett förslag. 

En detalj som är kvar att lösa är kostnaden. Man vet inte ännu vad det kostar, det beror på hur många som deltar och som utnyttjar möjligheten.

– På torsdagen kommer vi ha ett möte med turistaktörerna i kommunen, och då kommer detaljerna kring det hela att klarna ytterligare, säger hon.

Paketet beskrivs som en trestegsraket, där kommunen, företagen och kommuninvånarna tillsammans ska göra satsningen till en framgång.

Grundtanken är att ge kommuninvånarna en möjlighet att gratis besöka de olika turistmålen som finns. Och näringsidkarna skickar notan till kommunen. Genom att slippa inträdet får besökarna pengar över till mat och fika, är tanken, så får fler företag del i satsningen.

Veckorna 30 och 31 i sommar är tanken att Hemesterpaketet ska genomföras. Då ska det också finnas möjligheter att vinna övernattning inom ramen för satsningen.

– Det är oerhört positivt, tycker oppositionsrådet Tomas Söreling, det gör att vi sticker ut som kommun.

Kommunalrådet Lars Rosander (C) är lika positivt till den här satsningen, som presenterats för kommunledningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!