Glamox fastighet sĂ„ld – Finns hopp om 50-talet nya jobb

Nu Àr det klart, Glamox har sÄlt sin industrilokal i GÄrdveda. Ny delÀgare Àr Vimmerbyföretaget JMC AffÀrsutveckling AB, genom Jens Carlsson. "Det finns anledning att hoppas pÄ ett 50-tal nya arbetstillfÀllen", sÀger han.

Ny Àgare till Glamox tidigare lokaler i GÄrdveda Àr bland annat Vimmerbyföretaget JMC AffÀrsutveckling AB, vars delÀgare Jens Carlsson blir en del i ett nystartat separat fastighetsbolag som ska förvalta och hyra ut fastigheten.

Ny Àgare till Glamox tidigare lokaler i GÄrdveda Àr bland annat Vimmerbyföretaget JMC AffÀrsutveckling AB, vars delÀgare Jens Carlsson blir en del i ett nystartat separat fastighetsbolag som ska förvalta och hyra ut fastigheten.

Foto: Jenn Hultberg/Charlotte Madestam

Hultsfred2021-07-28 06:00

I samband med nedlÀggningen av Glamox verksamhet i GÄrdveda i slutet av april framkom att företaget hade en intresserad köpare av industrifastigheten och att en avsiktsförklaring undertecknats.

Sedan har det varit tyst – tills nu dĂ„ Joakim Andersson, VD för den kvarvarande sĂ€ljorganisationen i Sverige, bekrĂ€ftar att företaget Ă€r i mĂ„l med försĂ€ljningen.

– FrĂ„n Glamox sida Ă€r vi glada att vi hittat en köpare som Ă€mnar bedriva industriell verksamhet i lokalerna vilket vi ocksĂ„ hoppas ska ge nya arbetstillfĂ€llen pĂ„ orten, uppger Joakim Andersson i ett mail.

undefined
Glamox flyttade huvuddelen av sin produktion i GÄrdveda till Estland. "Glamox har varit vÀldigt noga i förhandlingarna med oss och i förvÀrvet att fastigheten ska utvecklas och att det ska skapas arbetstillfÀllen", sÀger Jens Carlsson.

Vimmerby Tidning kan nu berĂ€tta att ny Ă€gare Ă€r bland annat Vimmerbyföretaget JMC AffĂ€rsutveckling AB, vars delĂ€gare Jens Carlsson blir en del i ett nystartat separat fastighetsbolag som ska förvalta fastigheten om 8 000 kvadratmeter lokalyta, som Glamox lĂ€mnade nĂ€r man flyttade produktionen till i huvudsak Estland.

– FörvĂ€rvet Ă€r fĂ€rdigt, vi tog över fastigheten i början av juli. Det kĂ€nns verkligen spĂ€nnande, det hĂ€r Ă€r den första fastigheten som JMC AffĂ€rsutveckling Ă€r med om att förvalta och utveckla, bekrĂ€ftar Jens Carlsson.

Hur ser planerna ut för lokalen?

– Det ska in industrier i fastigheten. Vi ska skapa nya arbetstillfĂ€llen med företag i regionen som vill utvecklas och behöver produktionsytor. Det finns fantastiska möjligheter i fastigheten som den stĂ„r och vi har förvĂ€rvat den med fin, befintlig maskinpark. SĂ„ det gĂ„r att dra i gĂ„ng företag tĂ€mligen omgĂ„ende, sĂ€ger Jens Carlsson och fortsĂ€tter:

– Hultsfreds kommun har varit vĂ€ldigt angelĂ€gen och proaktiv för att vi ska hitta vĂ€gar framĂ„t som utvecklar fastigheten. PĂ„ samma sĂ€tt som Glamox varit vĂ€ldigt noga i förvĂ€rvet, att fastigheten ska utvecklas och att det ska skapas arbetstillfĂ€llen.

Vad kan du sÀga om intresset frÄn nÀringslivet sÄ hÀr lÄngt?

– Vi förhandlar med en potentiell hyresgĂ€st, som Ă€r intresserad av tusen kvadrat. MĂ„let Ă€r att ha igĂ„ng första verksamheten den 1 september, samtidigt som vi för en dialog med ytterligare tvĂ„ parter.

Jens Carlsson Àr fullt medveten om att det kan ta sin tid tills det Àr fullt uthyrt.

– LĂ„t sĂ€ga att det kan bli ett tiotal olika företag av mindre storlek, sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ ett 50-tal personer som skulle vara yrkesverksamma i fastigheten. Det tror jag Ă€r rimligt att se, det Ă€r ett första mĂ„l.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!